Jussi Jäppisen valokuvanäyttelyn avajaiset | Wivi Lönn - Albumikuvia

 
Jussi Jäppisen Albumikuvia -valokuvanäyttelyn avajaiset
la 7.5.2022 klo 13-15
Tahmelan Huvila
Uramonkatu 9, 33240 Tampere
 
Wivi Lönn 150 vuotta -juhlavuoden kunniaksi Tahmelan Huvilan Kahvilassa avautuu uusi näyttely, jossa on esillä kuvavedoksia tietokirjailija Jussi Jäppisen uudesta kirjasta “Wivi Lönn – Muistojen albumi”. Näyttely Tahmelan Huvilan Kahvilassa on esillä 7.-31.5.2022
Jussi Jäppisen “Wivi Lönn – Muistojen albumi”-kirjassa Suomen ensimmäinen naisarkkitehti muistelee elämäänsä vanhojen valokuvien, rakennuspiirustusten ja aikalaiskirjoitusten välityksellä.
Nykyajan ihmisille aiheen tuo läheisemmäksi se, että Jäppinen on värittänyt kaikki kirjan parisataa mustavalkoista valokuvaa.
Kirjassa Wivi Lönn (1872-1966) kertoo minä-muotoisesti elämästään ja ystävyydestään kauppaneuvos Hanna Parviaisen (1874-1938) kanssa Jussi Jäppisen sanoin.
Avajaisten ohjelma alkaa klo 13 Jussi Jäppisen esitelmällä "Kuka oli Wivi Lönn?", jossa kirjailija käy läpi Lönnin värikkäitä vaiheita, mutta myös kirjan mielenkiintoista tekoprosessia.
Avajaistilaisuutta emännöi arkkitehti Iida Kalakoski. Luvassa on myös vapaamuotoista keskustelua, alustajina Iida Kalakoski, Jussi Jäppinen ja Leena Lusa. Lämpimästi tervetuloa!
Tilaisuudessa "Wivi Lönn - Muistojen albumi" -kirjaa on myös mahdollisuus ostaa kirjailijan signeerauksen kera.
***
Arkkitehti Wivi Lönnin kynästä on syntynyt neljä koulua Tampereelle: vanha kauppaoppilaitos Satakunnankadulle, talouskoulurakennus Koulukadulle sekä Wivi Lönnin kouluparin muodostava Aleksanterin koulu ja Pyynikin koulu eli Tampereen Suomalainen tyttökoulu. Koulutalojen lisäksi Lönn suunnitteli keskuspaloaseman, Olanintalon Palomäentiellä ja Lapinniemen isännöitsijän talon, jotka ovat säästyneet tuhoutumatta ajan hampaalta.