Piirulainen esittäytyy: Saara Sillanpää

PIIRULAINEN ESITTÄYTYY: Saara Sillanpää
 
Olen kuvataiteilija ja taideopettaja. Olen työskennellyt muun muassa kuvataidekoulun opettajana, näyttelyassistenttina ja tapahtumakoordinaattorina oman taiteellisen työni lisäksi. Vapaa-ajalla tykkään muun muassa kissoista, sienestyksestä, puutarhanhoidosta ja joutenolosta.
 
Jo ennen kuin tulin Piirulle, olin seurannut kiinnostuneena Piirun sekä Tahmelan Huvilan toimintaa ja koin niiden arvojen sopivan yksiin omieni kanssa. Kun näin työpaikkailmoituksen, päätin ottaa selvää, mitä annettavaa minulla olisi Piirulle ja Piirulla minulle.
 
Tarkoituksenani on suunnitella toimintaa Piirulle ja Pispalan kirjastolle, etenkin lapsille ja nuorille. Ohjaan työpajoja, esittelen Piirua kävijöille sekä pidän satutunteja ja taidetuokioita lapsille ja nuorille eri puolilla Pispalaa.
 
Melkein heti kun tulin taloon, laadin Piirun näyttelyistä kuvasuunnistuskortit, joiden kanssa monen ikäinen kävijä voi tutustua yksityiskohtiin Tukkitiet ja tunnelit – uiton aika Pispalassa -näyttelyssä ja säilyttävään korjausrakentamiseen Uittoyhdistyksen talossa. 
Olen toteuttanut Piirun kekri/pyhäinpäiväikkunan koristelun ja joulukalenteri-ikkunan sekä osallistunut Pispalan kirjaston joulukalenteri-ikkunan tekoon.
Olen pitänyt kaunokirjoitus- ja kalligrafiapajoja sekä satutunteja Piirulla ja kirjastolla.
Joulunaikaan järjestimme piparkakkutalohaasteen, jota ohjasin, ja johon osallistui upeita leipomis- ja arkkitehtuuritaidonnäytteitä.
Minulla on Pispalan kirjaston satutunteja Ahjolan Setlementin Tyttöjen tuvalla, Poikien tuvalla, Harjun seurakunnan perhekerhossa Tahmelan Huvilalla sekä kirjastolla. Pidän myös taidetuokioita perhekahvilassa ja tyttöjen tuvalla. Maaliskuussa on tulossa Piirulle kaikille avoin pääsiäisaskartelupaja.
Minut voi löytää Piirulta esittelemässä taloa ja näyttelyitä sekä hoitamassa järjestelyjä erilaisilla Piirun järjestämillä kursseilla.
Toivon tulevaisuudessa saavani tehdä työtä tavalla tai toisella taiteen ja/tai opetuksen parissa.
Työskentely Piirulla on ollut monipuolista ja herättänyt kiinnostukseni niin rakennuskulttuuriin, kulttuurituottamiseen, kirjastotyöhön kuin sosiokulttuuriseen innostamiseenkin. En näe mahdottomana, että syventäisin osaamistani näihin liittyvin jatko-opinnoin.
 
Puheenjohtaja: ”Saaran avulla yhteys lapsiin aivan uudella tavalla”
Piirun toimintaa ylläpitävän Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Heidi Huhtamella arvostaa Sillanpään tekemää työtä.
”Yhdistyksessä olimme jo pitkään pohtineet, kuinka saisimme rakennetun kulttuuriympäristön ymmärrystä edistettyä erityisesti lapsilla ja nuorilla. On paljon lapsia, jotka eivät ole koskaan päässeet käymään vanhassa talossa. Vanhassa talossa on erityinen tunnelma, ja haluaisimme, että myös lapset ja nuoret oppisivat arvostamaan monikerroksellista rakennettua ympäristöä, ja sitä kautta historiaa. Mikäli omalta osaltamme onnistuisimme, niin rakennettu kulttuuriperintömme tulisi tulevaisuudessakin turvattua. Saaran avulla olemme saaneet yhteyden lapsiin aivan uudella tavalla. Saara on järjestänyt satuaamuja Piirulla, kutsunut päiväkotiryhmiä tutustumaan Piiruun ja rakentanut erilaista ohjelmaa lapsille”, Huhtamella kertoo.
 
Saara Sillanpää