Savirakennus on ympäristöystävällistä - Piirun kurssilla saa ensikäden tietoa

 

Piirulla järjestettävällä kolmepäiväisellä savirakennuskurssilla osallistuja saa työntää kätensä saveen. Savi on nykyisin jokseenkin tuntematon rakennusmateriaali, mutta kiinnostus sitä kohtaan on selvästi kasvanut. Savea on kuitenkin Suomessa käytetty jo esihistoriallisella ajalla. Mm. oksia ja korsia on muurattu saven kanssa tuulenpitäviksi seiniksi. Myöhemmin savea on käytetty esimerkiksi hirsirakennusten tiivistämiseen ja rappaukseen. Suomessa on tehty myös kokonaisia rakennuksia savesta. 
 

Polttamaton savi on luonnonmukainen ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, jo sen valmistusvaihe säästää energiaa. Savi tasapainottaa huoneilman kosteutta, eikä siitä irtoa haitallisia hiukkasia sisäilmaan. 
 

Piirun savirakennuskurssilla kokeillaan mm. savirappausta, saviharkkojen ja -lattian valmistusta. Kurssilla käydään läpi seinä- ja lattiarakenteet niin teoriassa kuin käytännössäkin. Kurssilaiset saavat ensikäden tietoa savirakentamisesta. Kurssi toteutetaan kahdessa osassa, joista ensimmäinen on teoriaosuus la 28.5 ja toinen käytännön osuus la-su 11.-12.6. Teoriaosuudelle voi osallistua joko verkossa tai paikan päällä Piirulla. Käytännön osuus toteutetaan Piirulla (Uittajankatu 10, 33250 Tampere). Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa https://piiru.nettilomake.fi