Tahmelan huvilaan yhteisötalopilotti

 

Tampereen kaupunki on vuokrannut Tahmelan huvilan (ent. Tahmelan monitoimitalo/A-Kilta) kolmeksi vuodeksi Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistykselle 1.2.2019 alkaen. 

Tahmelan huvilaan on suunnitteilla yhteisö-ja kulttuurikeskus, joka edistää rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä sekä muita kulttuuripalveluita niin tamperelaisille kuin alueella vieraileville ulkopaikkakuntalaisille. Palvelut tuotetaan yhteistyössä tamperelaisten yhdistysten/yritysten kanssa.
 
Huvilassa järjestetään näyttelytoimintaa mm Pispalan historiaan liittyen. Ensimmäinen näyttely liittyy Tahmelan huvilan kiehtovaan historiaan.
 
Kulttuuri- ja koulutuspalvelutoiminnan osalta kutsumme tamperelaiset yhdistykset, yritykset kuin vapaaehtoisetkin ideoimaan ja tarjoamaan palveluita talossa. Kantavana periaatteena ovat kaikille avoimet tilaisuudet, lapsiystävällisyys, päihteettömyys sekä vanhan huvilan henkeen soveltuvuus.
 
Tilojen ollessa auki, myös kahviomme on auki. Keittiömme on käytettävissä myös pop up kahvio/ravintolatoimintaan. Suunnitteilla on mm. joka sunnuntainen brunssi.
 
Huvilan saunaa lämmitetään tilaussaunana.
 
Avajaisviikonloppua vietetään 29-31.3.2019
 
Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys haluaa kehittää uusia toiminta-ja rahoitusmalleja, jotka mahdollistavat kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten säilyttämisen. Kunnossapidon lisäksi rakennuksiin on kehitettävä sisältöä, jolla rakennus saadaan eläväksi osaksi kulttuuriympäristöönsä. Tahmelan huvilan väliaikainen vuokraus sekä vastuunotto sen kunnossapidosta on yhdistyksen oman strategian mukaista rakennusperinnön hoitoa.
 
Lisätietoa Tahmelan huvilan hankkeesta: info@piiru.fi