Uusi vuosi 2020 - Uusia tapahtumia ja Uusia kasvoja

Uusi vuosi ja vuosikymmen on Rakennuskulttuurikeskus Piirussa polkaistu käyntiin hyvällä sykkeellä. Talon tapahtumakalenteri täyttyy vauhdilla muun muassa kurssien osalta. Vuoden 2020 käsityötekniikka on vuoleminen, ja siihen sopivasti Piirussakin päästään puulusikan ja voiveitsen veistelykurssille helmikuussa. Teemaan liittyen Piirussa järjestetään keväällä ja alkukesästä kurssit myös kirveenvarren teosta, pokasahasta ja pajupillistä. Tulossa on monia muitakin kiehtovia kursseja sekä tapahtumia muun muassa kädentaitoihin liittyen. Kannattaa siis ehdottomasti seurata Piirun tapahtumakalenteria sekä Facebook-sivua ja tulla rohkeasti mukaan!
Sydämenasiamme myös vuonna 2020 on tietysti rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen sekä vanhojen rakennusten asiantuntevan, säilyttävän korjausrakentamisen edistäminen. Piiru tarjoaakin paitsi korjausrakentamisen neuvontaa ja korjauspalveluita, myös osaajia, oppaita sekä kursseja teemaan liittyen. Esimerkiksi jo helmi-, maalis- ja huhtikuussa Piirussa pääsee suosituille painovoimaisen ilmanvaihdon kursseille, joilla syvennytään painovoimaisen ilmanvaihdon käyttöön ja huoltoon. Kurssien mielenkiintoisista luennoista vastaa insinööri YAMK Jari Ketola LVI Kalske Oy:stä.
 
Raku-hanke jatkuu – uusi projektipäällikkö aloitti
Piiruun voi tulla oppimaan säilyttävän korjausrakentamisen periaatteita vaikkapa yhdelle kurssille, mutta myös pidemmäksi aikaa. Nimittäin tänäkin vuonna Piirussa toimii Rakennuskulttuurista työtä -hanke, jonka tavoitteena on parantaa korjausrakentamiseen ja rakennuskulttuuriin laajemminkin liittyen alojen työttömien työnhakijoiden työmarkkinavalmiuksia ja ammatillista osaamista sekä edistää heidän työllistymistään. Raku-hankkeen puitteissa Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry yhteistyökumppaneineen tarjoaa mielenkiintoisia työkokeilu- ja palkkatukimahdollisuuksia. Pirkanmaan TE-toimiston rahoittamasta hankkeesta lisää täällä.
Vuodenvaihteessa Raku-hankkeen uutena projektipäällikkönä aloitti sosionomi (AMK) Saara Pakaslahti.
– Jos reitin etsiminen kohti työtä tai koulutusta tai esimerkiksi opintojen suorittaminen oppisopimuksella kiinnostavat, ei muuta kuin yhteyttä minuun, niin lähdetään yhdessä selvittämään asiaa, hankkeen hallinnoinnista ja henkilöstöasioista vastaava Pakaslahti sanoo.
 
Osaajia esille muun muassa verkossa
Pakaslahden mukaan tervetulleita ovat tietenkin myös yritysten sekä muiden mahdollisten työnantajien ja yhteistyökumppaneiden yhteydenotot.
– Hankkeen kautta olemme onnistuneet työllistämään meille Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistykseen, eli Rakennuskulttuurikeskus Piiruun sekä Tahmelan Huvilalle ja yhteistyökumppaniemme toimintaan – Rajaportin saunalle, Pispalan kirjastoon sekä Hirvitalolle ja Kurpitsatalolle – upeita osaajia. Heitä tahdomme tuoda esille ja myös potentiaalisten työnantajien tietoon, Pakaslahti toteaa.
Eri tehtävissä ja toimipisteissä työskenteleviä osaajia – niin Piirun korjausrakentajia kuin muitakin – pyritään vuoden mittaan tuomaan esille myös verkon kautta. Tammikuussa esittäytymään ennätti jo mediasuunnittelijamme Osku Leinonen, jonka työhön ja ajatuksiin voi tutustua tarkemmin tästä linkistä.