Uittoyhdistyksen taloa dokumentoidaan

Viivi Viertokankaan voit nähdä tänään ottamassa valokuvia Uittoyhdistyksen talolla. Viivi dokumentoi Uittoyhdistyksen talon nykykuntoa Pirkanmaan maakuntamuseon toimeksiannosta. Viivi on jo kiertänyt talon parikin kertaa ja ottanut kuvia ulkoa ja sisältä. Tänään hän ottaa niitä kuvia, jotka ovat tarkemmin katsottuna olleet epätarkkoja, lisäksi hän tekee joitakin tarkistuksia raporttia varten. Raportti valmistuu kesäkuun lopussa ja sen tarkistaa Pirkanmaan maakuntamuseon tutkija Hannele Kuitunen.

Dokumentointi on tärkeä osa korjaus- ja kunnostustoimia suunniteltaessa. Ennen kuin päästään varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen, täytyy selvittää, mitä rakennus sisältää ja mitkä ovat kunkin rakennuksen omaleimaiset piirteet.

Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys on tilannut arkkitehti Harri Metsälältä suunnitelman talon ulkovaipan ja rakenteiden kunnostamiseksi. Talon katto on siinä kunnossa, että korjaukset pitäisi aloittaa nopeasti. Täysin irrallaan suunnitelmaa ei tehdä, vaan Metsälä on yhteyksissä Pirkanmaan maakuntamuseoon ja on tietoinen dokumentoinnin edistymisestä.

Teksti ja kuva Irma Rantonen

Lajittelu: