Korjausvinkkejä

Usein myytävänä näkee huoltovapaita rakennuksia, mutta sellaisia ei ole vielä kukaan rakentanut.  Sadevesikourut on tyhjennettävä ja sadevedet ohjattava talosta poispäin riippumatta siitä, milloin rakennus on rakennettu. Uudemmissa taloissa on erittäin paljon talotekniikkaa, jota on huollettava ja säädettävä. Energiaa säästyy vain jos elämme säästäväisesti ja pidämme talon säädöt tarkasti optimiarvoissa.

Korjaustoimia suunniteltaessa kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ei sen takia, että omat ideat olisivat jotenkin huonompia kuin ammattilaisten, vaan sen takia, että ammattilaisen avulla ideat saadaan toteutettua laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Laatuun ja hintaan vaikuttaa paljon se, että eri työt toteutetaan oikeassa järjestyksessä eikä jo korjattua tarvitse välillä purkaa.

Aloita korjaustoimet pitämällä tuumaustauko. Jos asut vanhassa talossa, mitään niin äkillistä ei voi tapahtua, ettetkö ehtisi ensin miettiä ja toteuttaa valitsemasi ratkaisun huolellisesti ajan kanssa. Meiltä vaaditaan nopeita ratkaisuja ja äkillisiä toimenpiteitä useimmiten silloin kun joku haluaa myydä meille sellaista, mitä välttämättä emme tarvitse tai tuotteesta ei ole minkäänlaisia tietoja eikä toimintavarmuutta ole testattu.

Ota avuksi esim. Porin Varaosapankin tekemä Korjaajan muistilista.

Hyödyllisiä linkkejä, blogitekstejä ja ajatuksia kestävästä rakentamisesta ja korjaamisesta

Sorvaamon ohjeet vanhojen ikkunoiden korjaamiseen löydät täältä.

Pekka ja Emilia Saatsi, useita kirjoituksia kestävästä rakentamisesta, ekologisuudesta ja restauroinnista: Kaikki blogitekstit

Trä Kronor, muun muassa puutaloista ja painovoimaisesta ilmanvaihdosta: Kaikki artikkelit

Painovoimainen ilmanvaihto uudisrakentamisessa, vieraana Jari Ketola 28.6.2019 (kuuntele "Play"-nappulasta tai avaa uuteen ikkunaan)

 

Painovoimainen ilmanvaihto uudisrakentamisessa, vieraana Jari Ketola 20.6.2019 (kuuntele "Play"-nappulasta tai avaa uuteen ikkunaan)

Intro: Kestävä ja terveellinen rakentaminen Thomas Noreila, TRÄ®, Pekka Saatsi 3.5.2019 (kuuntele "Play"-nappulasta tai avaa uuteen ikkunaan)