Oi ihmettä, vanhan ajan joulu!

28.11.2021 12:00-15:00

 

Oi ihmettä, kuinka ennen elettiin ja valmistauduttiin jouluun! Tule kurkistamaan miten Laineen perheen jouluvalmistelut sujuivat reilut sata vuotta sitten. Miltähän silloin joulupuuhat näyttivät? Joulukoristeita askarreltiin itse ja kuuseen ripustettiin koristeeksi olkikoristeita, omenoita, piparkakkuja ja paperilippuja. Lahjapaketit sinetöitiin vahalla ja kirjoitettiin pakettiin lahjaruno, jossa arvuuteltiin, mitä paketista mahtaisi löytyä. Joululaulut, soitto ja leikki kuuluivat myös reilu sata vuotta sitten osaksi joulua. Piha koristettiin lyhdyin ja myös pihapiirin eläimiä muistettiin jouluterveisin.

 
 
Tervetuloa jouluiseen Piiruun! Sisällä talossa on teatterimainen joulukierros, jossa pääset kurkistamaan, miltä joulupuuhat näyttivät reilu sata vuotta sitten. Kierros kuljetaan ryhmissä ja ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen. Pihalla voit nauttia vapaasti tunnelmasta.
 
 
Kierroksella tarjolla kuumaa mehua ja piparkakkuja. Vapaa pääsy!
 
 
Opastetut kierrokset klo 12, 12.30, 13.00, 14.00 ja 14.30. Kuhunkin ryhmään otetaan max 6 henkilöä. Ryhmiin ennakkoilmoittautumiset osoitteessa https://piiru.nettilomake.fi/
 
Noudatamme AVI:n koronaohjeistuksia. Osallistuthan tapahtumaan vain terveenä.
 
Tervetuloa vanhan ajan jouluun!