Pajupilli- ja taikahuilukurssi Piirulla

18.06.2022 12:00-14:00

Tervetuloa pajupillimestarin opastamalle pajupilli- ja taikahuilukurssille Piirulle! Kiion Mikko on pajupillin veistelyn Suomen mestari vuodelta 2000. Kokemusta on. Mestarin terveiset: 
 
“TULLOS MESTARI OPPIIM PAJUPILLEJÄ + TAEKAHUILUJA LUATIMAA, HARJOTTELEMMAA! OMAL LINKKARIN KERA. LAASTARIT TALOM PUOLEST. LINKKARIT, PUUKOT VUA AEKUISTEN KÄÖTÖSSÄ. LAPSET KOTONAA AEKUISTEJ JATKUVAN SILIMÄLLÄPIJON ALASINA OPETELKOOT. LINKKARJ NIIH HELEPOST SORMEEJ JA RANTEESEEL LIPSAHTAA.” 
 
Pajupillit ovat alkukesällä pajusta valmistettuja perinteisiä soittimia. Pillin sisään koverretun kolon koko vaikuttaa äänen korkeuteen. Taikahuilut ovat pajupillejä kookkaampia, joskus jopa puolen metrin mittaisia. Ne voivat olla kaksihaaraisiakin. Taikahuilujen sisälle vuollaan liikuteltava mäntä, millä sointia säädellään. Haastavien, taidokkaiden taikahuilujen veistely luonnistuu kokeneille pillimestareille. Pillit ja huilut voi pintakoristella ja niiden kylkeen sopii vuolaista vaikka oman kultansa nimen.   
 

Pillitalkoiden lomassa voidaan soitella sahalla sekä piharatamon ja sireenin lehdillä. 
 

Ota siis terävä puukko tai linkkuveitsi (+ hiomakivi + kamera) mukaan ja tule Piirulle (Uittajankatu 10, 33250 Tampere) veistämään ainutlaatuinen, oma pajupillisi ja taikahuilusi! Tapahtuma on ilmainen ja ohjaaja tuo pajut paikan päälle. “Omijakkiis soppii tuuvva.” 
 

Lämpimästi tervetuloa! 

 

Tapahtumamme on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.