Savirakennuskurssi (28.5.ja) 11.-12.6.

11.06.2022 10:00-12.06.2022 17:00

 
Vielä ehdit! Tule tutustumaan savirakentamisen saloihin erikoisasiantuntijoidemme kanssa. Kouluttajina arkkitehti Juha Päätalo ja saviyrittäjä Sami Kiviaho. Savirakennuskurssille on nyt mahdollista osallistua yksittäisenä päivänä. Käytännön kurssipäivänä osallistuja saa työntää kätensä kirjaimellisesti saveen Kurssimaksu on 150 €/päivä. Ilmoittaudu suoraan sähköpostilla info@piiru.fi
 
Piiru järjestää kolmipäiväisen Savirakennuskurssin, jossa käydään läpi seinä- ja lattiarakenteet niin teoriassa kuin käytännössäkin. Näin kurssilaisille tarjoutuu mahdollisuus saada ensikäden tietoa savirakentamisesta ja kokeilla omin käsin sen toteuttamista käytännössä. Kurssi toteutetaan kahdessa osassa, joista ensimmäinen osa on teoriaosuus onjo pidetty, mutta toinen käytännönosuus pidetään la-su 11.-12.6. 
 
Lauantai 28.5. klo 10–17
Seinärakenteet savesta, teoria: Opimme, miten savea voi käyttää seinärakenteissa niin uudis- kuin korjauskohteissakin. Käymme läpi kevytsavitekniikan, savirappauksen puukuitulevyn tai hirren päälle sekä savilevyillä rakentamisen.
Lattiarakenteet savesta, teoria: Opimme, miten savilattia on syytä rakentaa. Perehdymme sekä juntattuun massiivisavilattiaan että laastilattiaan, niiden ominaisuuksiin ja eroihin. Käymme läpi tarvittavat kerrokset ja lattialämmityksen yhdistämisen savilattiaan.
 
Lauantai 11.6. klo 10–17
Seinärakenteet savesta, käytäntö: Tutkimme, miltä teoriajaksolla opitut rakenteet näyttävät käytännössä. Valmistamme savilaastin omasta savesta ja kokeilemme savirappausta. Kokeilemme myös saviharkkojen valmistusta ja valmistamme kevytsavimassan.
Sunnuntai 12.6. klo 10–17
Lattiarakenteet savesta, käytäntö: Valmistamme itse savilattian laastitekniikalla. Käymme läpi laastin oikean viskositeetin ja asennustekniikan. Kokeilemme myös massiivisaavilattian rakentamista ja savilattian pinnoitusta sekä kevytsaviseinän rakentamista.
 
Lämpimästi tervetuloa!