Savirakentaminen lattiat 2

24.10.2020 10:00-17:00Savirakentamisen syksy Piirulla

Piiru järjestää syksyllä 2020 – koronatilanteen niin salliessa – savirakennusseminaarin, jossa käydään läpi seinä- ja lattiarakenteet niin teoriassa kuin käytännössäkin. Näin kurssilaisille tarjoutuu mahdollisuus saada ensikäden tietoa savirakentamisesta ja kokeilla omin käsin sen toteuttamista käytännössä.

 

Seinärakenteet

Lauantai 5.9. klo 10 - 17 Seinärakenteet savesta, teoria: Opimme, miten savea voi käyttää seinärakenteissa niin uudis- kuin korjauskohteissakin. Käymme läpi kevytsavitekniikan, savirappauksen puukuitulevyn tai hirren päälle sekä savilevyillä rakentamisen.

Lauantai 12.9. klo 10 - 17 Seinärakenteet savesta, käytäntö: Tutkimme, miltä teoriajaksolla opitut rakenteet näyttävät käytännössä. Valmistamme savilaastin omasta savesta ja kokeilemme savirappausta.

 

Savilattiat

Lauantai 17.10. klo 10 - 17 Lattiarakenteet savesta, teoria: Opimme, miten savilattia on syytä rakentaa. Perehdymme sekä juntattuun massiivisavilattiaan että laastilattiaan, niiden ominaisuuksiin ja eroihin. Käymme läpi tarvittavat kerrokset ja lattialämmityksen yhdistämisen savilattiaan.

Lauantai 24.10. klo 10 - 17 Lattiarakenteet savesta, käytäntö: Valmistamme itse savilattian laastitekniikalla. Käymme läpi laastin oikean viskositeetin ja asennustekniikan.

 

Kurssimaksut: 2 pv 85 €, 4 pv 150 €.

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa.

 

Paikkana Rakennuskulttuurikeskus Piiru, Uittajankatu 10, Tampere.

Ilmoittautumiset osoitteeseen ritva@piiru.fi

 

Kurssipaikan savirakentamisen kurssipäiville varmistat maksamalla kurssimaksun etukäteen viimeistään 28.8. Savilattiat kurssipäiville varmistat paikan maksamalla kurssimaksun viimeistään 25.9. Saat maksuohjeet ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa!

 

Rinnakkaisjärjestäjä Arkkitehtitoimisto Päätalo Oy