Yhteinen Asemakaavamme (Pispalassa) ja Tampereen Rakennusperintö

05.09.2019 14:00

 
Yhteinen Asemakaavamme (Pispalassa) ja Tampereen Rakennusperintö
 
Yleisötilaisuus ja Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien teemaviikko: "Tampere muuttuu, mikä säilyy? Näkökulmia kaupunkimme rakennusperintöön." -elokuvan näytös
Pispalan asemakaavan uudistamisen II-vaiheen asemakaavan nro 8310 kaavoittajien päivystystilaisuus pidetään torstaina 5.9.2019 klo 14-18 Rakennuskulttuurikeskus Piirulla. Tilaisuudessa on mahdollista keskustella kaavoittajan kanssa omaa tonttia koskevista kysymyksistä.
Päivystys-iltapäivän päätteksi klo 18.30 alkaen Piirulla esitetään elokuva "Tampere muuttuu, mikä säilyy? Näkökulmia kaupunkimme rakennusperintöön." Elokuva on TamSAFA:n tuottama arkkitehtuuriaiheinen dokumenttielokuva Tampereen rakennusperinnöstä 4 kohteen kautta tarkasteltuna. Elokuvan kesto 45 minuuttia. Tervetuloa!
 
Päivystystilaisuuden luonteesta
Päivystystilaisuus tarkoittaa, että keskitymme vastaamaan nimenomaan tontinomistajien omaan tonttiin liittyviin kysymyksiin, mutta emme pidä erillistä luentoa asemakaavasta. Huomattavaa on myös se, että nyt pidettävässä tilaisuudessa käsitellään vain nähtävillä olevaa eteläisempää II-vaiheen asemakaavoista numeroltaan 8310 (koskee Pispalaa).
Pispalan II-vaiheen toinen asemakaava nro 8310 etenee ehdotuksena nähtäville to 22.8. alkaen, nähtävillä oloaika 23.9. asti.
 
Lisätietoja Tampereen kaupungin sivuilta
---
Päivystystilaisuus-tapahtumamme on osa Euroopan
kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days):
"Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syksyisin ympäri Eurooppaa.
Kaikkiaan 50 maassa noin 30 miljoonaa ihmistä osallistuu kymmeniin tuhansiin tapahtumiin. Tänä vuonna Suomessa juhlitaan teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa. Tapahtumia voi järjestää koko vuoden, teemaviikkoa vietetään 2.-8.9.2019. Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on
- juhlia ainutlaatuista kulttuuriympäristöämme ja
- nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.
- huomata lähiympäristön arvot. Oma arkiympäristö on arvokasta kulttuuriympäristöä, jota kannattaa juhlia ja vaalia.
 
#kulttuuriympäristöpäivät. European Heritage Days on Euroopan
neuvoston ja Euroopan komission yhteinen ohjelma
 
Lisätietoja
Yhteinen Asemakaavamme (Pispalassa) ja Tampereen Rakennusperintö. Valokuva https://www.oskuleinonenphotography.com