Kestävä talo

Kestävä talo seminaarin osaanottajia

Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys järjestää vuosittain seminaarin kestävästä talosta. Seminaari järjestetään osana Tampere Architecture and Design -viikkoa. Tällä kertaa seminaarin paikkana oli entinen Niemen kartano, Rientolan Setlementin Pirtti.

Kestävä Talo -seminaareilla yhdistys haluaa herättää keskustelua kestävällä tavalla rakentamisesta. Seminaareissa kutsuttuina puhujina on ollut kestävän rakentamisen huippuasiantuntijoita Suomesta. Käytännönläheisenä seminaarit on suunnattu niin alan ammattilaisille kuin rakentamisesta kiinnostuneille yksityishenkilöille.

Vuonna 2023 seminaari järjestetiin 30.9.2023:

KESTÄVÄ TALO 5 – kulttuuriperintö ja identiteetti
Tyhjillään olevien rakennusten tuhopolttojen sarja piinaa Pirkanmaata. Tuhoutuneiden rakennusten myötä on palanut arvokasta kulttuurihistoriaa. Palaneista kohteista mm. Breitensteinin huvila oli suojeltu rakennus, mutta silti se oli jäänyt tyhjilleen vuosikymmeniksi. Miten saisimme suojeltua vanhaa rakennuskantaa; miten varmistaisimme rakennetun muistijäljen säilyttämistä? Näihin kysymyksiin haimme vastauksia Kestävä Talo 5 -seminaarissa onnistuneiden esimerkkien kautta. Tilaisuus järjestettiin yhdessä EKO-SAFAn, Rakennusperintö SAFAn ja TamSAFAn kanssa.

Linkki vuoden 2023 seminaarin taltioituun streamiiin: https://www.youtube.com/watch?v=cSAp0Ou1EGU

 

Vuonna 2022 seminaari järjestetiin 1.10.2022:

KESTÄVÄ TALO 4 – kulttuuriperintö ja identiteetti – Teemoina kestokulttuuri, aineettomat arvot ja osallistaminen.

Linkki vuoden 2022 seminaarin taltioituun streamiiin: https://www.youtube.com/watch?v=GTAXloZmIfE&t=2s

KESTÄVÄ TALO

Piirun tapahtumakoordinaattori

+358 50471 5250

katja@piiru.fi