Yhdistys

Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen toiminnan tarkoitus on vaalia rakennuskulttuuria, rakennetun kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön hoitoa ja olemassa olevaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa Pirkanmaalla sekä lisätä ja kohottaa henkilöiden ja yhteisöjen osaamista näillä aloilla. Lisäksi yhdistyksen toiminnan tarkoitus on aktiivisesti lisätä tietoisuutta säilyttävästä korjausrakentamisesta ja sen soveltamisesta uudisrakentamisessa sekä pientalojen saneerauksissa.

Yhdistys on perustettu 2012. Yhdistys on yleishyödyllinen. Yhdistys on saanut verohallinnolta nimeämispäätöksen vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi:

”Verohallinto on päätöksellä P0170072858 hyväksynyt Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen vuosiksi 2022–2026 vähennyskelpoisen rahalahjoituksen saajaksi. Lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan yhdistyksellenne tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen vuosina 2022–2026.”

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Heidi Huhtamella ja varapuheenjohtajana Veikko Niskavaara, jäseninä olivat lisäksi Suvi Holm, Antti Nyman, Jari Ketola, Juha Päätalo ja Leena Lusa.

Yhdistyksen jäseniä ovat Ekokumppanit Oy, Hattulan kaakelitehdas Oy, Taidosto osuuskunta, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Suomen Rakennuskonservointi Oy, Pispalan saunayhdistys ry, LVI Kalske Oy, Nyman Arkkitehdit Oy, Fibratus Oy, Metsä-Tappura Oy, T:mi Leena Lusa, Arkkitehtitoimisto Päätalo Oy, Amurin Sähkötyö Oy, LVI Tohtori oy, Pispalan kirjastoyhdistys ja Osuuskunta Ponsi&Hamara.

Yhdistys on vuokrannut Tampereen kaupungilta yhdistyksen sääntöjen mukaisen toiminnan toteuttamiseksi Uittoyhdistyksen entisen kiinteistön vuonna 2012 (vuokrasopimus voimassa 31.12.2033 asti) ja Tahmelan Huvilan vuonna 2019 (vuokrasopimus voimassa toistaiseksi). Kummassakin toimipisteessä toteutetaan avointa ja osallistavaa toimintatapaa.

Yhdistys hallinnoi PiPa-työllisyyspoliittista hanketta.

Yhdistys on jäsenenä Rakennusperinteen ystävät ry:ssä, TAD ry:ssä (Tampere Architecture and Design) ja Tampere-seurassa.

PIRKANMAAN RAKENNUSKULTTUURIYHDISTYS RY

Uittajankatu 10
33250 Tampere

Lähin parkkipaikka Mäkikadun päässä, Pispalan kirkkoa vastapäätä.

+358 50 461 0106

info@piiru.fi